luni, 8 iunie 2015

Magia iubirii





Pe Magul Soare îl poţi recunoaşte uşor după statura înaltă, subţire. 
Părul lui, întotdeauna uşor cârlionţat, îi dă un aer androgin. Cei mai mulţi îl văd ca fiind bărbat, dar mai sunt şi din cei care îl văd ca femeie şi chiar îl salută ca atare.
Are ochii de culoarea mierii curate. Blânzi, calzi, luminoşi. Uneori poartă ochelari – dar asta numai ca să vadă culorile la fel ca cei din jur. În spatele ochelarilor, care au nişte lentile blurate, ochii lui par mici ca doi licurici.
Magul trăieşte printre săteni. Casa lui e casa soarelui, cum zic oamenii, căci se încălzeşte de la soare şi tot de acolo se şi luminează.

Magul Muntelui era la masa din pădurea de lampioane roşii a Dragonului Chinezesc. Cu Fata Verde. Cea cu părul pădure. Depănau energii la un pahar de licoare catalizatoare. Începuseră de ceva vreme alchimia.

Fata Verde era şi ea un mag. Un mag al artelor, al iubirii şi împăcării, dar nu-şi mai manifestase menirea de ceva vreme. Acum îşi reamintea ce puteri avea şi cum să le folosească.
Intrase într-o poveste în care se învârtise în cerc o vreme, strângând de pe marginile înnegurate toată suferinţa şi durerea pe care le putea strânge. Şi, pentru că nu mai rămăsese nimic de strâns din acel cerc, acum căuta ieşirea şi redobândirea magiei uitate.
Schimbarea se manifesta cu repeziciune datorită iubirii pe care o purta în interior.

Magul Muntelui era martor la modificările de lumină ale Fetei. 
Putea vedea cum ea, încă, se lupta cu durerea. Şi atunci ochii Fetei se umpleau de lacrimi grele. 
Apoi cum zvâcneşte în ea flacăra încrederii şi a iubirii. Şi atunci îngerul din spatele ei radia.
Trecerile erau bruşte, zguduitoare.

Magul Muntelui şi-a dat seama că aveau nevoie aici de vraja Magului Soarelui. Dar ştia că acesta, cu toată iubirea pe care o purta în el, va fi foarte direct cu Fata Verde. Ceea ce putea fi dureros pentru Fata Verde.
Şovăia. Aşa că a lăsat-o pe ea să decidă.

-Am un prieten drag pe care aş vrea să îl întâlneşti. El te poate ajuta mult. Dar, e posibil, să îţi pară un pic ciudat şi dur. Căci el, cu multă iubire, te va învălui în lumină şi adevăr, astfel încât tu să te poţi rupe din cercul durerii. Eşti pregătită pentru asta?
-Da! Sigur! Sunt deschisă să primesc acest ajutor!

Magul Soare a venit imediat. Ştia, încă înainte de a primi mesajul Magului Muntelui, că avea de făcut acea lucrare. Aşa că s-a materializat instant lângă cei doi, s-a aşezat la masa lor şi a intrat direct în subiect, fără nicio pregătire sau anestezie.
-Bună Fată! De ce nu te desprinzi din cerc? Ce te reţine? Tu singură stai prinsă acolo! Ia şi iubeşte! Te doare?! Iubeşte mai mult!

Şi, îndreptând braţul către ea, i-a trimis un val de iubire. Aceasta era vraja lui.

Fata  a început să râdă. Era şocată, dar şi fericită de ceea ce simţea. Brusc şi-a amintit cine este şi a văzut clar cercul în care fusese prinsă atâta vreme. 

De acum, lucrarea odată începută, nu mai e cale de întoarcere. Fata Verde ştie exact ce are de făcut şi care e menirea ei.

Un comentariu: