luni, 15 mai 2017

Eu cred că oamenii se pot schimba, dar…

Oamenii se tem de schimbări… Deşi viaţa asta înseamnă – o continuă schimbare! Numai succesiunea anotimpurilor dacă o privim… Sau ieşirea fluturelui din cocon…

Oamenii se tem de schimbare pentru că se tem de viaţă. Pentru că sunt lipsiţi de curiozitate. De sinceritate. De onestitatea aceea a ta, fată de tine însuţi!

Există o vârstă până la care schimbarea se poate realiza. Schimbarea ta, ca fiinţă spirituală, capabilă să trăiască viaţa conştient şi cu bucurie. Ea vine firesc, constructiv, ducându-te de fiecare dată spre o versiune tot mai bună. E ca o scară a conştientizării de sine pe care tu tot urci. Schimbare după schimbare. Transformare după transformare.

Dacă eşti obişnuit cu această urcare, vârsta schimbării creşte! Odată cu capacitatea ta de a fi prezent şi onest cu tine însuţi, cu viaţa ta!

Aflăm despre persoane care se apucă brusc de gimnastică la 70 de ani! Waw! Cât de frumos! În loc să zacă în faţa telenovelelor, tricotând şoşoni, se apucă de sport!
Da, dar omul acela a avut o viaţa plină de schimbări! Pentru el e firesc să conştientizeze ca fiecare clipă poate fi mai bună! Nu cred că, după 70 de ani de telenovele şi şoşoni, brusc, ca lovit cu o leucă în cap, el decide să se schimbe şi să se apuce de sport! Să fim realişti! În toţi acei 70 de ani omul acela a dezvoltat capacitatea de a se schimba, de a deveni mai bun! Astfel, pentru el, vârsta schimbării a crescut! Şi nu m-aş mira să citesc despre el că, peste alţi 20 de ani, s-a apucat de paraşutism!

Dar sunt şi cei care par a bate pasul pe loc. Prinşi în tabieturi zilnice, în vicii dăunătoare, ei nu doresc să schimbe nimic. Mulţi zic că sunt prea bătrâni pentru asta şi că e prea târziu pentru ei. Alţii zic că deja s-au obişnuit aşa, cu rutina aceea, că asta au făcut dintotdeauna şi că acum e imposibil să mai schimbe ceva. Şi da, dacă ei zic aşa, cu siguranţă aşa este!

Un om care şi-a trăit mai mulţi ani viaţa ghidat şi teleghidat de anumite programe, mai are, totuşi, o şansă de trezire. Până pe la 50 de ani. Poate 55.
Eu cred că după această vârstă, dacă nicimăcar o dată în viaţa ta nu ai reuşit să vezi dincolo de zidurile între care ai trăit captiv, e mai greu să o mai faci.

Acolo vei trăi până la final – captiv în propria ta viaţă! O viaţă în care ai rămas în cercul tău de confort, călduţ şi familiar… O viaţă în care poate, chiar ai refuzat iubirea, de teamă că te vei schimba… O viaţă trăită cumva… degeaba, căci nu te-a dus nicăieri mai sus, ci doar, poate, mai jos…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu