marți, 16 iunie 2015

Scrisoare cǎtre el


Iubirea e ceva ce experimentǎm doar atunci cȃnd dǎm.
Fǎt Frumos nu existǎ! Existǎ doar bǎrbatul pe care ȋl alegi. Ȋi vezi potențialul care urmeazǎ sǎ se ȋmplineascǎ. Alegi un bǎrbat  ȋn care crezi tu cǎ poți investi pe termen lung și mergi tot așa.
Cu cȃt ești tu mai blȃndǎ cu atȃt este și el mai blȃnd. Dar din cȃnd ȋn cȃnd, sǎ fii și fermǎ.
…………………………………………………….
M-am trezit plinǎ de iubire. Ȋn liniște. Pentru cȃteva secunde magice. Desigur, mintea m-a secondat la scurt timp, nerǎbdǎtoare sǎ intervinǎ, ȋntr-un periplu de gȃnduri-imagini. Mi-am stǎpȃnit pentru cȃteva minute pornirea de a sǎri ȋn lume. Atȃt cȃt sǎ ȋmi reintru ȋn haina fizicǎ.
“Da, sȃnii sunt și mai mari azi. Inima e la locul ei. Simt fluturii din stomac. Sunt plinǎ de senzații dulci. Cum, dracu’, de aveam 62 de kg aseara?!”
M-am așezat pe marginea patului cu un mieunat. Era Alesia. Ma aștepta ca un sfinx ȋn fața patului. “Cred cǎ mǎ spioneazǎ ȋn somn…”
Mi-am ȋncǎlțat totoșii cǎlduroși. Unul și ȋncǎ unul… Ȋncȃntatǎ de forma lor stȃlcitǎ, abia vizibilǎ ȋn obscuritatea dimineții. Am fǎcut cȃțiva pași cu mȃinile stranse ȋn rugǎciune la piept, ȋn cǎutarea interiorului. Fiecare pas era urmat de un sfȃȃȃr de Alesia. Torcea printre picioarele mele. Mi-a ȋntrerupt șirul pașilor interiori.
E doar un mic ritual de dimineațǎ. O frȃnturǎ din el. E ȋnceputul unei scene noi ȋn piesa asta pe care o jucǎm. Scena unei noi zile. Dintr-o viațǎ.
………………………………………
Ieri te-am tot cǎutat printre stele… Azi informația s-a concretizat ȋntr-o imagine aproape palpabilǎ.
Ești asemeni unui glob de cristal ȋn care un maestru a pus o feerie care prinde viațǎ cȃnd globul e zgȃlțȃit. E un glob plin de praf. Ani mulți de praf. Ba chiar și cȃteva vieți sunt pe acolo.
Ȋl țin ȋn mȃini cu grijǎ. Cu multǎ iubire. Și mǎ ȋntreb dacǎ n-ar fi bine sǎ șterg globul ǎsta și apoi sǎ ȋl zgȃlțȃi zdravǎn. Ștrengǎrește. Ca atunci cȃnd sunam pe la uși și apoi fugeam.
Sǎ forțez feeria ascunsǎ ȋn el sǎ se manifeste… Apoi sǎ o contemplu…
Dragul meu, ești minunat. Atȃt de minunat și de bine ascuns acolo, ȋn globul tǎu de cristal.
…………………………………………….
Uneori ȋntȃlnim ȋn piesǎ asta a vieții, deloc ȋntȃmplǎtor, personaje care au rolul de a ne șterge de praf. Atȃt de bine cǎ ne julesc. Atat de tare cǎ ne doare. Unii ne zgȃlțȃie și scot ce e mai bun din noi. Activeazǎ ȋntreg universul pitit ȋn noi. Ȋntreaga feerie…
……………………………………………
Ce ar fi dacǎ te-aș lua și te-aș freca un pic?! Atȃt cȃt sǎ mai dǎm jos din praful ǎsta. Care s-a pus odatǎ cu anii care au trecut pe lȃngǎ tine. Odata cu educația și programele pe care ți le-au lǎsat ai tǎi drept moștenire, odatǎ cu toate eșecurile și reușitele menite sǎ zgȃrmǎne egoul?!
……………………………………………….
Am avut și eu parte de zgȃlțǎielile mele. Din care una a fost mai misticǎ. A ȋnceput cu 3 luni ȋn care el mi-a creat cadrul necesar sǎ scot un pic ochii din cochilie. Cǎci eram asemeni unui melc speriat care ȋși ȋnfipsese adȃnc ochii ȋn curul cochiliei, cǎutȃnd confortul ȋntunericului. Da, stǎteam cu ochii ȋn cur!
Aveam nevoie sǎ ȋl ȋntȃlnesc pe el(sufletul care a jucȃt rolul amantului din planul fizic). Așa cǎ l-am ȋntȃlnit. Cu sentimentul ca ȋl știu dintotdeauna. Chiar dacǎ nici nu știam cum ȋl cheama. Ȋmi era atȃt de familial…
Cu infinitǎ rabdare, tandrețe și iubire(cǎci el asta e de profesie ȋn planul acesta – proptea tandrǎ pentru fetele rǎtǎcite) mi-a fost alǎturi ȋn procesul acesta de dezbǎlire din cochilia de  melc. Lȃngǎ el am redescoperit frumusețea interioarǎ, iubirea care era ȋn mine ca o perlǎ, curajul de a zȃmbi, curajul de a mǎ exprima. Ȋncrederea. Cele 3 luni au fost o binecuvȃntare. Și nu contenesc sǎ mulțumesc universului pentru asta. El a fost atunci, pentru mine, un ȋnger. Darck Anquel… Ǎsta era id-ul lui pe unde era nevoie de un id. Se credea el a fi un ȋnger decǎzut, rǎmas fǎrǎ aripi. Posibil.
Revin la zgȃlțȃiala pe care mi-a dat-o. Eram la o cana de cafea ȋn intimitatea bucǎtariei. Vorbeam. Ȋmpǎrtǎșeam. Respiram iubirea dintre noi. Eram douǎ suflete ȋntr-o oazǎ de luminǎ. Atunci el a ȋncercat sǎ ma… smulgǎ din trup. E greu de spus ȋn cuvinte ce a fost. Stǎteam la distanțǎ de 50 cm unul de celalt. Nu ne atingeam. Fizic. Privindu-mǎ adȃnc ȋn ochi el a ȋnceput ușor sǎ spunǎ:
-Vorbește cu mine, Iza! Vorbește cu mine, Iza!
Nu cuvintele sunt importante, ci tonul și vibrația din vocea lui! Care au facut ca… la un moment dat… sǎ simt cǎ ies din trup… Stǎteam pe scaun și am simțit cum mǎ ridic cȃțiva centimetri, deși fizic nu mǎ clintisem…
Cred ca el m-a prins de mȃini atunci și a continuat sǎ ȋmi spunǎ aceeași mantrǎ:
-Vorbește cu mine, Iza!
M-am speriat de ceea ce trǎiam și am revenit brusc ȋnapoi ȋn trup. Nu aveam suficient de multǎ ȋncredere ȋn el și nici ȋn mine pentru a continua…
Am plans. Cu mare zǎduf. O mare de plȃns. Lacrimile acelea au spalat un strat de praf de pe mine.
………………………………………………
Ȋn urma acestei experiențe, am ȋnțeles, am vǎzut atȃt de clar, cȃt sunt de… prinsǎ ȋn mine, cȃt sunt de ȋnchistatǎ, cȃt sunt de bine ascunsǎ…
Știi chihlimbarurile acelea cu gȃze sau flori imortalizate pentru veșnicie? … Cam așa m-am simțit. Numai cǎ gȃza aceea e vie! Floarea trǎiește!
Și e fantastic sǎ conștientizezi asta… Pentru cǎ universul se lǎrgește și percepția ta asupra celor din jur și asupra evenimentelor, se schimbǎ… Descoperi cǎ ești mai mult decȃt trupul cu care ai ajuns sǎ te indentifici. Cǎ ȋn tine e ceva minunat, curat, pur… plin de luminǎ.
Iar percepția aceasta descoperitǎ ȋtr-o clipa de revelație, nu se mai pierde. E ca și cum dobȃndești un simț nou.
Și ȋncepi sǎ sesizezi și firele care ne leagǎ și ne aduc exact acolo unde avem nevoie, lȃngǎ oamenii meniți de astre și univers ca, ȋn acel moment, sǎ treacǎ pe lȃngǎ noi. Unii zǎbovesc mai mult. Alții doar ne zȃmbesc ȋn trecere.
…………………………
Hm… O sǎ mǎ ȋntorc la tine acum.
Cǎci vreau sǎ ȋți spun asta, oricȃt ar fi de bulversant pentru tine.
Ești minunat! Da, am vazut-o! N-o mai poți ascunde de mine!
 Acolo, ȋn adȃnc, ai pitit cu mare grijǎ, toatǎ inocența, candoarea, puritatea, …iubirea. Toatǎ! Te-ai pitit pe tine, de tine! Și ai uitat unde te-ai ascuns…
Și le ții atȃt de bine ferecate, dragul meu… Ȋn timp, le-ai acoperit cum te-ai priceput tu mai bine, cu o multime de “pǎturi”. Principii. Stereotipuri. Obiceiuri. Temeri. Ego…
Nu te speria, toți facem la fel. Așa ȋncepe scena vieții. Ne ȋnfǎșurǎm ȋn mantii de uitare a sinelui. Pe care ȋl ascundem ca pe o perlǎ, ȋn adȃncurile oceanului de iubire care suntem.
Dar, la un moment dat, putem purcede sǎ ne redescoperim. Sǎ ne exprimǎm. Sa ieșim la ivealǎ.
Sǎ ne arǎtǎm fǎrǎ teamǎ exact așa cum suntem. Sǎ iubim fǎrǎ prejudecǎți. Sǎ ne ascultǎm inima dincolo de orice logicǎ. Sǎ trǎim ȋn concordanțǎ cu ceea ce suntem și simțim.
Toți avem ceva minunat de exprimat. Ceva minunat de creat.
……………………………
Acționeazǎ. Fǎrǎ teamǎ. Atȃta timp cȃt ești autentic și o faci din suflet, n-ai cum sǎ greșești. Nu te poți pierde decȃt pe tine ȋnsuți. Cǎci asta e tot ce avem. Și nicimacar asta… Pentru cǎ asta suntem! Cum se poate pierde pomul pe el ȋnsuși?!
Poți pierde doar ocazia de a te exprima. De a spune ce simți. De a crea ceea ce simți și vezi ȋn interior. De a materializa ceea ce visezi. De a trǎi deplin fiecare clipǎ. Ȋn fericire si, uneori, ȋn nefericire. Cǎci e bine și așa: sǎ ne trǎim nefericirile, sǎ le luǎm ȋn mȃini și sǎ le conștientizǎm. Asta ca sǎ nu mai revinǎ. Cǎci ele vor tot reveni pȃna le vom conștientiza. Apoi vor pleca.
Fericirea, ȋnsǎ, va rǎmȃne dacǎ o conștientizezi. Pentru cǎ face parte din tine.
Cȃnd ești fericit, de fapt, descoperi o parte din tine. Nefericirile sunt doar... efectele programelor mentale pe care le avem. Nu fac parte din noi.
Starea fireascǎ a omului e starea de fericire! Ǎsta e omul curǎțit de praf și bine zgȃlțȃit! O feerie care rǎzbate dincolo de globul de cristal!
…………………………………………………..
Vorbește deschis. Poți ȋncepe cu mine. Pentru asta sunt aici.
Vorbește cu mine despre ceea ce simți. Acolo, adȃnc. Plȃngi, dacǎ asta ȋți vine. Urǎște și apoi iartǎ. Trǎiește și exprimǎ fǎrǎ fricǎ ceea ce simți.
Nu e nimic greșit aici! Pȃnǎ și Isus a dat de pǎmȃnt cu fariseii din templu. Atȃt de autentic.
Cǎci asta e viața. Un joc.
……………………………………………………
Știu, e dificil la ȋnceput. E greu ca dupǎ ce maxilarele ți-au ȋnțepenit ȋntr-o ȋncrȃncenare surdǎ, sǎ ȋncepi sǎ vorbești. Și mai sunt și cele 1001 de programe care ne bruiazǎ.
Și mai e și vizorul acela prin care tu ȋți pȃndești vecinii și ei pe tine. Teama ca vei fi judecat. Egoul  = mentalul acela animalic.
………………………………………………………..
E momentul sǎ redescoperi sinceritatea fațǎ de tine ȋnsuți. Sǎ ȋți privești toti demonii ȋn fațǎ și sǎ ii recunoști. Vor pleca singuri, ca și cum nici n-ar fi fost.
Sǎ te revolți și apoi sǎ ierți deplin. Sǎ acționezi și apoi sǎ respiri contemplativ.
E timpul sǎ ieși din starea asta de glob de cristal plin de praf.
Și, da,  vreau sǎ te zgȃlțȃi și sǎ stȃrnesc feeria din tine… Cǎci vreau sǎ o experimentez, ȋncǎ o datǎ.
Vrei sǎ regǎsim ȋmpreunǎ feeria vieții? Cǎci ea e acolo, știu… Sunt un martor tǎcut la ceea ce porți ȋn tine. Și nu sunt degeaba acum aici și așa lȃngǎ tine…
Universul ne ȋntinde amȃndoura cu ambele mȃini o mare șansǎ. De noi depinde cum o vom folosi.
Nu e nicio grabǎ, e drept, mai sunt alte mii de vieți ȋn care ne putem reȋntȃlni ca sǎ reluam povestea… Mai mult sau mai puțin conștienți de ceea ce am trǎit și trǎim.
……………………………………………………………
Iar primul pas pe care ȋl poți face e sǎ ma iubești și sǎ ȋți asculți inima și sǎ nu te mai oprești din a face acele mici gesturi. Nu exista “e prea tȃrziu”, “e prea devreme” și nici “poate ea nu vrea”. Ȋnlocuiește totul cu un singur program:
Pentru ea timpul nu existǎ și vrea orice e venit autentic dinspre mine.
……………………………………………………………….
Ea, soția ta, ți-a facut un dar cȃnd te-a pǎrǎsit. Cǎci tu nu ai fi avut niciodatǎ curajul sǎ faci asta. Nu așa cum crezi cǎ ești tu acum. Ar trebui sǎ ȋi multumești pentru asta. Indiferent care au fost motivele ei, la nivel subtil, ea te-a eliberat dintr-o relație din care tu erai ȋncapabil sǎ te desprinzi…
E momentul sǎ ȋți descoperi potențialul. Sǎ te eliberezi de temeri. Sǎ te ridici și sǎ ȋți deschizi aripile. Sǎ iubești și sǎ exprimi ȋn fiecare clipa ceea ce simți. Sǎ vorbești sincer despre orice.
Iar eu sunt aici. Ȋn spatele ochiului tau vigilent lipit de vizorul de la ușǎ… :P
…………………………………………………
Ți-am spus cǎ o sǎ te șicanez cu asta. Ȋți voi respecta…dorința, dar, scuza-mǎ, e atȃt de copilaros ceea ce faci! Tu ai ocazia sǎ … ieși din orice tipar… sǎ fii liber… dar alegi sǎ te supui dogmelor vecinilor???!!!
………………………………………………….
Iartǎ-mǎ, dragul meu… Ți-am spus ca o sǎ te zgȃlțȃi… Și sǎ tii minte ca o fac cu mare drag, ȋn iubire deplina. O fac ca sǎ nu ȋți mai faci tu, ție ȋnsuți, rǎu.
……………………………………………………
Iubește-mǎ, așa cum mǎ iubești. Exprimǎ-te. Și fii conștient de ceea ce trǎiești.
…………………………………………………..
Și da, stii bine cǎ nu ȋți pot promite nimic. Nu ȋți pot promite ca voi fi mereu lȃngǎ tine. Nu ȋți pot da nicio garanție. Te-aș minți.
E foarte posibil ca, ȋntr-o bunǎ zi, eu sǎ nu mai fiu ȋn viața ta. Sau nu! Sǎ trǎim ȋmpreunǎ pȃnǎ ȋn viața viitoare și cele care vor urma – dacǎ vor mai urma dupǎ atȃta ȋnǎlțare J
Dar pot sǎ ȋți promit altceva… Ceva mult mai… valoros : ȋți promit ca atȃta timp cȃt sunt lȃngǎ tine, sunt ȋn deplin consens și sinceritate cu mine ȋnsǎmi.
Ȋți promit ca voi pleca de ȋndatǎ ce voi simți cǎ nu mai pot fi eu ȋnsǎmi lȃngǎ tine.
Ȋți promit cǎ nu te voi reține nicicum lȃngǎ mine, dacǎ tu vei dori sǎ pleci.
Ȋți promit ca voi fi sincera și deschisǎ și ca nu mǎ voi sfii sǎ ți le spun verde ȋn fațǎ. Oricare ar fi ele de spus.
Ȋți promit cǎ atunci cȃnd voi fi lȃngǎ tine, te voi iubi cu tot sufletul.
………………………………………………………..
E posibil sǎ apara și momente ȋn care voi dori sǎ fiu solitarǎ.
Sǎ nu te sperii. Știu cǎ și tu ai astfel de momente. Ne vom respecta reciproc solitaritatea.
Vor fi, poate, momente ȋn care eu voi fugi ȋn vȃrf de munte. Și voi rupe orice legǎtura cu oricine. Mai puțin cu Simba…
Vor fi momente ȋn care voi fi arțǎgoasǎ și furibundǎ. Și mǎ voi lua de tine. Pe nedrept. Tu ai putea sǎ rȃzi atunci și sǎ mǎ descȃlcești din menadrele furiei fǎcȃnd haz de necaz.
Vor fi momente ȋn care voi fi asexuatǎ. Nu te voi lasa sǎ ma atingi. Dar imi voi dori sǎ vorbiiim. Sǎ ne plimbǎǎǎm. Sǎ stǎm unul lȃngǎ altul fǎrǎ sǎ ne atingem.
Vor fi momente ȋn care voi dori linistea deplinǎ. Poate ca vom sta ore ȋn sir unul lȃngǎ altul fǎrǎ sǎ ne atingem și fǎrǎ sǎ vorbim. Poate nici nu ne vom privi. Și nici nu ne vom saluta. Salutul va fi semnul cǎ momentul a trecut.
-Buna, ce faci acolo?
Vor fi momente ȋn care voi trece rapid de la o stare la alta. De la tandrețe și iubire, la nebunie adolescentinǎ.
Vor fi momente ȋn care ma voi desprinde din mȃna ta și voi fura un bob de strugure ȋn supermarket – doar așa, ca sǎ te ȋncerc.
Vor fi momente ȋn care voi fi frumoasa și iubitoare și momente ȋn care voi fi urȃtǎ și urȃcioasǎ.
Și tu vei avea astfel de momente și voi dori sǎ ȋmpǎrtașești toate astea cu mine. Sǎ nu te temi sǎ fii urȃcios și neprietenos, dacǎ așa ȋți vine. Sǎ tragi pȃrțuri și sǎ rȃgȃi, dacǎ așa ȋți vine.
Nu trebuie sǎ fii decȃt tu ȋnsuți.
Pentru cǎ singurul fapt care m-ar putea ȋndepǎrta de tine e acela cǎ nu ești tu ȋnsuți…

Ondine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu