miercuri, 11 martie 2015

Hadarugart - cupru şi agat



Astăzi port cupru şi agat verde. Hadarguga Art, lucrate cu mare drag de Mihai. Hădărugă Mihai.

El nu se consideră artist. Îşi spune artizan popular. Şi mai spune că e un om simplu prin care lucrează mai multe entităţi artistice. E un om care şi-a găsit calea încă de acum 3 ani, când a renunţat la orice compromis şi s-a dedicat creaţiei. Electrician, într-o binecuvântată zi, a abandonat o meserie care îi aducea bani pentru a-şi urma pornirea. Şi a început să lucreze în cupru. De la o brăţară a ajuns la seturi complete de bijuterii. Apoi gravură pe sticlă. Pictură abstractă.

Acum e de nestăvilit, căci planurile lui au crescut în dimensiuni. Vrea să aducă arta în corpurile de iluminat – mai mari sau mai mici. Apoi o masă de sticlă gravată.
Creaţiile lui îţi trezesc un sentiment cald, familial. E multă blândeţe acolo. Te relaxează şi apropie către interior.

Modelul spiralat al cuprului îmbrăţişează în iubire piatra sferică de agat verde. Brăţara s-a lipit pur şi simplu de încheietura mâinii mele. Am vrut să o scot, dar nu se lasă dusă. Se pare că era nevoie de ea acolo. O simt cum lucrează. Uşor şi-a schimbat culoarea. A prins deja patina timpului ce trece.  

-Arta înseamnă viaţă şi eu trăiesc prin artă… Dacă ar fi să nu lucrez o vreme, aş muri… Am atâtea de creat! De la mic la gigantic!
-Exact ca şi Brâncuşi…am completat eu
-Nu, eu sunt doar un simplu om… Şi sunt fericit că îmi porţi creaţiile...

Iar eu mă simt ca o prinţesă dacă, Hădărugă Mihai… Înveşmântată-n cuprul şi agatul cele mai curate…








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu