sâmbătă, 9 mai 2015

Beizadeaua de bani gata care a călcat o baba pe trecerea de pietoni şi a scăpat cu faţa curată

Fiecare dintre noi "plăteşte", într-un fel sau altul, pentru faptele sale. Legea reciprocităţii e mereu funcţională.

Nu poţi judeca pe nimeni pentru ceea ce e la un moment dat, dar poţi alege să te fereşti din calea sa. Iar dacă nu o faci la timp, e semn că aveai o lecţie de primit de acolo.

Isus l-a luat pe Iuda deoparte şi i-a spus: tu eşti singurul care poate înţelege asta - tu mă vei denunţa pentru 30 de arginti. Întreaga lume te va blama, dar am nevoie de sacrificiul tău pentru împlinirea menirii mele. Iar Iuda a acceptat - pentru că a înţeles rolul său. Era cel mai evoluat dintre toţi apostolii, iar Isus ştia asta. 
La fel a fost şi înţelegerea dintre beizadeaua de bani-gata şi baba de pe trecere.
Mă îndoiesc sincer că beizadeaua a dus-o bine-mersi după această faptă, dacă nu a conştientizat ce a făcut şi nu s-a schimbat. Universul va fi avut grijă de asta cumva: o boală, un accident...

În lumea asta nimic nu e întâmplător şi toate se pot schimba dacă învăţăm lecţia şi mergem mai departe.

Orice om care ne face un rău(asemeni lui Iuda), de fapt ne dă o mână de ajutor la desăvârşirea noastră spirituală. Şi o face cu preţul propriei karme.
Căci asta e înţelegerea uitată pe care am făcut-o între noi, spiritual, încă înainte să ne întrupăm.
Ceva de genul: uite, tu în viaţa asta o să fii nemernic cu mine(şi îţi mulţumesc pentru sacrificiu pe care îl faci), iar viaţa viitoare o să fiu eu nemernicul tău!

Viaţa e doar scena unui joc al cărui scenariu chiar noi l-am scris, deloc întâmplător şi în care nu exista vinovaţi şi nici rău sau bine. Astea sunt doar concepte mentale inventate de societate.
Vă amintiţi? În urmă cu 400 de ani se ardeau pe rug vrăjitoare - asta era mentalitatea atunci.

Ne pierdem în poveştile vieţii noastre sau a altora, ne facem griji că justiţia e oarbă, ne plângem de milă sau plângem de mila altora, facem, uneori, adevărate telenovele, căutăm vinovaţii acolo unde e doar propria noastră lecţie, blamăm soarta sau ticăloşenia altora… Şi câte şi mai câte nu facem…
Şi toate astea cu preţul propriei noastre desăvârşiri. Căci, în loc să ne vedem de noi înşine şi să descoperim toată măreţia şi potenţialul creator cu care suntem înzestraţi, noi pierdem vremea prin poveşti…

Exact ca o gospodină care stă toată ziua la televizor şi plânge la telenovele! Biata eroină, atâta încercată de soartă! Ea se simte pătrunsă de tregedia poveştii, urmăreşte cu sufletul la gură fiecare episod, nu mai iese din casă decât până la piaţă şi înapoi. Şi simte, în felul acesta, că trăieşte! Dar, de fapt, s-a pierdut în povestea altuia, iar povestea ei stă pe loc. Viaţa trece pe lăngă ea, iar Fernando, la colţul blocului, exact la ora telenovelei, o aşteaptă să se impiedice de ea şi să îşi joace împreună propria poveste, din care efectiv, să înveţe fiecare câteceva.

Cunoaşterea e dinamică, trebuie trăită şi nu o poţi deprinde din cărţi sau de la alţii. Şi pentru fiecare e altfel.

Adevărul e relativ, pentru că fiecare dintre noi simţim şi trăim altfel. Diferit! Venim cu un alt bagaj, cu o altă capacitate de înţelegere, cu un alt filtru.

De aceea zic: nu mai pierdeţi timpul cu reproşuri şi judecăţi, mergeţi mai departe cu lecţia învăţată.

Ideea e să ieşim din tiparele mentale create de societate, să conştientizăm legile universale şi să ne vedem de creşterea interioară. Fiecare de a lui!
Să fim autentici şi congruenţi cu noi înşine şi să acţionăm în consens cu valorile interioare.
Căci doar aşa se vor schimba toate şi în jurul nostru! E tot ce putem face pentru noi şi pentru cei de lângă noi. Pentru că schimbarea vine din interior.

Şi, nicio grijă, universul nu doarme niciodată! E acolo să înregistreze tot ce gândim sau facem şi să ne dea exact cât avem nevoie! Nici mai mult, nici mai puţin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu