miercuri, 30 martie 2016

Cu duba peste Alpi!


Dacă mi-ar fi ghicit cineva şi mi-ar fi dat de veste că mă aşteapta un drum lung, prin 3 ţări, că voi traversa Alpii cu duba şi o bere nemţească în mână, aş fi zis că a greşit ceaşca rău de tot!

Dar exact asta am trăit ieri! Un drum incredibil! E drept, a fost lung… Autostrăzile l-au făcut să pară cursiv, dar şi monoton! Recunosc că am şi picotit, acolo, în dubă, în braţele lui, în timp ce treceam Alpii…

Impresiile vin cam aşa: Italia e uşor prăfuită – regulile de circulaţie se respectă mumu, aşa că oricând te poţi aştepta că unul(nu zic cum îi zic băieţii) îţi taie faţa. Nu contează că eşti pe autostradă şi ai 130 km/oră!

Austria e… incredibilă! Atât cât am putut vedea de pe autostradă, a fost absolut superb! De acum regulile încep să se respecte, iar la radio se vorbeşte germana.
-Izuca, tu de ce nu ai învăţat germana, uite, acum îţi prindea bine!
-Eu ştiu să clipesc şi să zâmbesc frumos!

Germania e foarte curată. Autostrada se lărgeşte cu încă o bandă. Peisajul se domoleşte căci Alpii rămân în urmă. Am remarcat multitudinea de eoliene şi panouri solare. Pe ici pe colo chiar unele lângă altele. Am prins şi un accident pe autostradă – am mers bară la bară, pe 4 benzi, cca 40 de minute. Erau două maşini uşor lovite, nimic serios.

Deci, iată-mă în Germania, într-o localitate cu un nume imposibil de pronunţat. O localitate micuţă la doar 10 km de Stuttgard. Hotelul e în renovare pe exterior. Fereastra şi uşa sunt baricadate cu o folie de plastic… Ceea ce îmi creează un real disconfort!

Acum sunt în vârful patului, conectată la net, care merge aproape la fel de bine ca în ţară. Pe schele au început să mişune muncitorii – sunt români… Îşi mai bagă şi câte o…(nu zic ce!)
Ce mai, aş putea să cred că nici nu am plecat de acasă!

Îndată ies pe afară, singurică(el e la lucru şi ne vom vedea la prânz), cu aparatul la gât, să descopăr locul. Chiar dacă plouă uşor…

O zi minunată să avem!


PS: n-am mai rezistat şi am dat jos folia de la fereastră şi usă. Orăşelul ăsta micuţ poate deveni fascinant! Iaca prima ocheadă de la fereastră:

Un comentariu: