luni, 26 octombrie 2015

Nu evita să meditezi asupra lucrurilor care nu te fac să te simţi bine şi află care e lecţia

Când pierdem un obiect îl căutăm exact în locul unde ne amintim că l-am avut ultima data și nu într-un alt loc, mai luminos și mai facil pentru explorări. La fel ar trebui procedat și când ne pierdem starea de bine și avem o senzație sau un sentiment neplăcut. Ar trebui să ne oprim și să facem niște căutări în locul întunecat în care ne aflăm în acel moment. 

Mulți dintre noi preferă să dea uitării pierderea sau senzația neplăcută, fără a înțelege de unde vine totul şi care este lecția, alegând să se îndrepte către altceva, mai luminos.

E tehnica struțului care își ascunde capul în nisip când se sperie.
De aici şi gluma:“Ştii cum omori un stuţ?.... Îl duci pe asfalt și îl sperii.”
 
Mulți trăiesc după filozofia conform căreia nu trebuie să te gândești la lucrurile care te fac să te simți rău, ci doar la cele care te fac să te simți bine. Dar lucrurile nu sunt neplăcute întâmplător, acolo e ceva de înțeles, e un semn că pierdem o lecție. Şi cu cât neplăcutul e mai mare, cu atât lecția e mai mare.
 
Cu alte cuvinte, evitând să înțelegem de ce ne-am speriat, de ce ne simtitm rău, ce nu este în regulă în ceea ce s-a întâmplat și trăim, nu facem decât să evităm creșterea noastră spirituală. Iar lecția va reveni, iar și iar, se va repetă până o vom înțelege. Uneori și dinolo de moarte.
 
Atunci când am prins lecția, starea noastră se va schimba firesc, ne vom simți mai bine și ne vom putea continua drumul, concentrându-ne pe ceea ce ne place să facem sau să trăim, și nu vom mai fi puși în situații neplăcute, fie pentru că acum știm cum să le gestionăm și nu mai reacționăm la ele, ci doar acționăm, fie nu mai sunt necesare.
Deci, dacă simți că ceva te deranjează, șezi un pic și află de ce te deranjează, de ce te aprinzi astfel când o altă persoană îți spune ceva anume sau face ceva anume? Ce se ascunde acolo? De unde vin senzațiile acelea? Cum le poți gestiona corespunzător astfel încât, data viitoare să rămâi doar un martor distant la ceea ce se întâmplă și să acționezi fără a te mai implica emoțional și a-ți crea o stare neplăcută?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu