marți, 8 septembrie 2015

Artmania Sibiu, ediţia 2015, este din în plină desfăşurare din această seară şi sărbătoreşte o decadă de existenţă



De Artmania, festivalul de muzică rock de la Sibiu, mă leagă amintiri de suflet, pentru că în 2009 am fost prezentă acolo pentru Opeth, formaţie suedeză pe care o apreciez mult, şi care concerta atunci pentru prima dată în România! Pentru mine era un eveniment care nu trebuia ratat!
Îmi amintesc că ei au fost singurii care au urcat pe scenă, cu câteva ore înainte de concert, pentru teste de sonorizare. Melodiile lor, foarte complexe, trebuiau pliate pe sonorizarea, mai puţin performantă, de care dispuneau acolo. Şi asta pentru că nu e deloc uşor să asiguri o sonorizare bună în mijlocul unei pieţe înconjurate de clădiri. Iar ei sunt perfecţionişti.
Seara, de pe scenă, au salutat sibienii care urmăreau concertul chiar de la ferestrele caselor. Şi şi-au exprimat încântarea pentru faptul că la Sibiu este posibil un concert în mijlocul oraşului. În Suedia, o ţară cu tradiţie veche în acest gen de muzică, concertele rock sunt permise doar la o distanţă considerabilă faţă de oraş.
Pe tot parcursul concertului, sunetistul lor s-a plimbat printre spectatori. Uneori revenea la pupitru de control şi mai modifica ceva. V-am spus: sunt perfecţionişti!
Amintirile acelui concert sunt electrizante chiar şi acum, după 6 ani!
Sibiul sărbătoreşte în perioada 27 iulie – 1 august 10 ani de Artmania. După această amintire, veţi înţelege cât mă bucur acum să pot relata faptul că Sibiul sărbătoreşte anul acesta 10 ani de găzduire a festivalului Artmania. Festivalul, care an după an a adunat pe panoplia lui prezenţa a numeroase formaţii de renume, nu se lasă nici anul acesta acesta mai prejos! Sărbătorirea acestei decade a început chiar din această seară, de la ora 21 şi se va desfăşura în perioada 27 iulie – 2 august.
Pentru fiecare zi există un program pe care îl puteţi vedea detaliat mai jos.
Eu voi fi prezentă acolo în zilele cele mai fierbinţi ale festivalului: 31 iulie şi 1 august. Deoarece pe 31 iulie, începând cu ora 19, vor concerta Enemy of Reality, Saturnus şi Anathema, iar pe 1 august vor urca pe scenă: Nümph, Clan of Xymox şi Apocalyptica. Acestea două seri se vor desfăşura în Piaţa Mare unde, în premieră, anul acesta intrarea este liberă!
Voi reveni cu braţele pline de impresii şi fotografii, trup şi suflet dedicată unei noi experienţe, marcată de data aceasta de violoncelele celor de la Apocalyptica. Căci ei au dovedit că muzica rock se poate cânta şi astfel şi poate fi o experienţă electrizantă chiar şi pentru cei mai simfonici dintre noi.

Calendarul evenimentului:
27.07.2015 21:00 – Geea Flying Pub – Opening Party
28.07.2015 21:00  - Oldies Pub Sibiu – For My Sins
29.07.2015 21:00 – Hard Rock Cafe Sibiu – Consequence
30.07.2015 21:00 – Oldies Pub Sibiu - GBOB România 2015. Semifinala ARTmania Festival Sibiu 2015 cu: The Angels Kill the Pirates, The EMP, Eternal Fire, Fading Circles, For the Wicked, Hteththemeth, Hybrid Symphony, Nuvijan, Onenightstand, Rapture, Ringtone
31.07.2015 19:00 – Piaţa Mare - Enemy of Reality, Saturnus, Anathema
01.08.2015 19:00 – Piaţa Mare – Nümph, Clan of Xymox, Apocalyptica














02.08.2015 20:00  - Geea Flying Pub - Closing Party



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu