sâmbătă, 26 septembrie 2015

Concediu în Thassos – ziua a 6-a, Thassos

Ziua a 6-a a fost pentru plimbare în Thassos unde vichingul ştia că e un bazar. Deci, iupiiii, zi de cumpărături! Sau de cheltuit banuţi pentru souveniruri pentru cei de acasă şi, desigur, fotografii, cât mai multe!
Se anunţa o vreme înnorată, iar ceea ce vedeam de pe veranda pensiunii chiar în vârful muntelui din faţă, părea a prevesti o ploaie zdravănă. Din fericire, ploile nu ţin mult aici, căci vântul suflă rapid norii pe alte părţi ale insulei, gândindu-se, probabil, să nu defavorizeze pe turiştii de pe niciunde.
După ce ne-am băut cafelele pe îndelete, am pornit, tot pe îndelete către Thassos.
Am găsit micul bazar, de unde am luat mai multe condimente, săpun cu ulei de măsline, cafea grecească, smochine şi curmale. Nimic mai mult, căci erau foarte scumpe.

Apoi ne-am oprit la o terasă unde vichingul a cerut un ghiros de porc, eu o salata grecească cu sos ţaţichi. Şi câte un mythos, desigur.


Apoi am făcut un mic tur al localităţii, zăbovind o vreme şi prin port, unde grecii, ca în zi de sâmbătă, fie ieşeau cu bărcile în larg, fie pescuiau. Cadre multe de fotografiat.
La întoarcere ne-am oprit în Potamia să mai iau eu un bidon de 5 l de ulei de măsline şi apoi am ţinut-o drept până în Scala Potamia, unde am mai apucat să găsim câteva magazine deschise. Era deja ora 14.30 şi grecii(brava la ei!) trăgeau storurile magazinelor. Am reuşit, totuşi, să bifez integral lista de souveniruri, completând-o cu tricouri şi alte fleacuri reprezentative pentru Thassos.
Am bifat şi gogoşile cu miere şi scorţişoară – da, sunt bune, merită!

Şi ne-am întors la pensiune tocmai când norul care se anunţase de dimineaţă, după un tur al insulei probabil, revenise în Koinira. Am dormit buştean. Un somn adânc de o oră, din care m-am desprins cu un mic efort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu