marți, 8 septembrie 2015

Licoarea faraonilor - AnTica



Se spune că e băutura faraonilor şi că era administrată lucrătorilor atunci când aceştia nu mai avea randamentul dorit. Numele ei vine de la An - usturoi şi Tica - lămâie.

Aşa o fi, pentru că e răcoritoare, energizantă şi buuuuună şi, indubitabil, conţine usturoi şi lămâie! Recunosc că, în ciuda istoriei ţesute în jurul acesteie băuturi, eu am preparat-o pentru că m-au atras ingredientele, în care am mare încredere(pentru că niciodată nu au trădat efectele benefice cu care s-au făcut de poveste). M-am gândit că ar fi interesant să le alătur, urmând firul legendelor mistice, de data asta. Şi licoarea a avut succes! Fiul meu(un adolescent de 15 ani pe vremea aceea) a acceptat-o cu încântare: "Hmmm, chiar e buna la gust" şi a solicitat-o din nou, din propie iniţiativă, după o pauză de o săptămână.



Cele necesare:
-4 l
ămâi mari, bine coapte, cu coaja mai subţire,
-3 c
ăpăţâni de usturoi,
-2
l de apă(de izvor, sau apa fiartă şi răcită... ca ultimă opţiune)
-un borcan de sticla de 3
l(eu am folosit o oală de lut).
-1
m tifon(eu am folosit un ştergar nou de bucătărie)

Mod de făurire:
În primul rând, încărcaţi-vă cu bunădispoziţie - începeţi să pregătiţi o licoare magică!

Apoi, cu zâmbetul pe buze, trecem la partea mai tehnică.
-Spălăm lămâile, le ştergem şi le stoarcem pe îndelete.
-Pulpa şi coaja rămase se dau prin maşina de tocat cu mare dichis.
-Curăţăm usturoiul şi îl zdrobim cu mare drag(ca pentru mujdei).
-Toate cele de mai sus le punem în borcanul de sticlă şi adăugăm apa curată de izvor.
-Omogenizăm bine compoziţia cu zâmbetul pe buze.
-Se leagă borcanul la gura cu un tifon pus în două şi se ţine în frigider 72 de ore.
Nu trebuie să vă faceţi probleme pentru mirosul de usturoi - lămâia îl va face să dispară.
Dupa cele 3 zile(72 de ore), strecurăm conţinutul(se pot utiliza 4 straturi de tifon) şi se pune în sticle etanşe. Nu folosiţi pet-uri, ci recipiente de sticlă cu un capac etanş.

Cum o savurăm:
Se administrează timp de 7 zile, de câte 3-4 ori pe zi(sau ori de câte ori simţiţi deschiderea), cu 30 de minute înainte de masa, 50 ml(cca 2 linguri mari).
Urmează o pauză de o săptămână şi se reia procedura.

Puteţi urma "cura" timp de 5 luni, apoi faceţi o pauză de două luni.

Beneficii:
Pe lângă faptul că este racoritoare şi energizantă, acest preparat previne răceala, este tonic(şi efectele vor fi vizibile mai ales primăvara). Este un panaceu universal, fiind capabil să vindece aproape toate afecţiunile tractului gastro-intestinal şi disfuncţiile hepato-biliare (mai puţin calculoza biliară şi afecţiunile de vezică biliară).
Curăţă rinichii, dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabileşte inima după infarctul de miocard, grăbeşte resorbţia cicatricelor postoperatorii.

Dacă se face masaj cu acest decoct la rădăcina părului şi se pun comprese, dispar senzaţiile de mâncărime şi mătreaţa.
În cazul mirosului neplăcut al gurii, se clăteşte gura cu decoct şi se şi înghit 1-2 guri. Preparatul curăţă intestinul subţire, înlătură avitaminozele şi constipaţiile.
De asemenea, este un remediu în scorbut şi în tuberculoze şi, deloc de neglijat:

este o băutură magică, plină de savoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu