sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Prietenia dintre o femeie şi un bărbat după o cană de vorbă

Prietenia dintre o femeie şi un bărbat Este un subiect mult controversat şi cei mai mulţi susţin că o astfel de prietenie nu ar fi posibilă. Eu vin şi susţin că este posibilă, dar numai între oamenii potriviţi. Adică acei oameni care, deşi ştiu că există atracţie fizică între ei, se respectă suficient de mult, reciproc, încât să nu se lase în voia dorinţelor şi să profite de vulnerabilitatea celuilalt.

Căci da, e o dovadă de respect faţă de prietenul tău, cu care te-ai întâlnit la un pahar de vorbă, sau care te-a găzduit în propriul pat când tu nu aveai unde să dormi, să îi respecţi intimitatea şi să nu îi faci avansuri. Poate în cel mai dificil moment al vieţii, în care are nevoie doar de un umăr pe care să se sprijine.
Numai gândul că, a doua zi, în loc să vă şicanaţi prieteneşte la o cafea sau la un ceai cu pâine prăjită cu unt, o să vă evitaţi privirile, încurcaţi de seara care a trecut, ar trebui să vă ajute să vă stăpâniţi.
Nu, nu merită să strici o prietenie frumoasă pentru o seară de amor!

Uneori, noi, femeile, nu ne simţim confortabil când ni se fac avansuri Sunt genul de femeie care socializează mult mai uşor cu bărbaţii decât cu femeile. Poate pentru că am crescut între doi fraţi şi prietenii acestora… Poate pentru că deseori discuţiile între fete mă obosesc, pentru că nu sunt pasionată nici de poşetuţe şi nici de piureul pentru bebeluşi. Poate pentru că sunt o femeie bărbată şi mă simt mai în largul meu acolo unde nu sunt primadone şi poveşti pisiceşti… De aceea preţuiesc şi respect prietenia cu un bărbat şi voi fi teribil de dezamăgită dacă, după duă pahare de vin şi vreo două ore de sporovoială, el încearcă să mă sărute.

Cei mai mulţi bărbaţi se simt obligaţi să încerce să facă acest lucru. E în firea lor. Ei, pur şi simplu, nu înţeleg că femeia, uneori, vrea să fie tratată ca un bărbat.

Dragi prieteni bărbaţi, să ştiţi că sunt femei care dacă vă invită la o cană de vin şi o seară cu poveşti, chiar asta vor! Nimic mai mult! Vor un prieten cu care să râdă, pe care să îl asculte povestind verzi şi uscate, lângă care să stea o vreme şi să treacă peste un moment dificil.

Da, avem şi noi, femeile astfel de momente! Şi cea mai proastă idee e să ne faceţi atunci avansuri…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu