sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Cum recunoşti Acel bărbat

Să ştiţi că el nu e nici pe departe un Făt Frumos, aşa cum, poate, ţi-l imaginai. Dar, după 40 de ani, femeile deja ştiu că bărbaţii frumoşi sigur, dar SIGUR!, fie sunt însuraţi fie sunt homosexuali. Poate ajungem la înţelepciunea asta şi pentru că noi nu mai suntem Ileana Cosânzeana şi acceptăm mai uşor adevărul că frumuseţea vine din interior şi nu are nici o treabă cu nasul perfect al lui Brad Pitt, buzele sexi ale lui Travolta şi ochii incredibili ai lui Di Caprio. Să zicem că ne maturizăm şi noi, Ilenele.

Deci, el nu este frumos. Dar, cu siguranţă, are câteva trăsături care îl fac cel mai pitoresc, binecunoscut şi familial om pe care l-ai întâlnit vreodată!

Pot fi ochii! Te pierzi în bunătatea şi blândeţea lor… Te pierzi cu tot cu ego, temeri, programe vechi menite să te ţină pe loc. Te pierzi pe tine, cel învechit, şi te regăseşti pe tine, cel nou, un om cu calităţi de care nici nu ştiai şi pe care, acum, doreşti să le foloseşti.

Poate fi zâmbetul, incredibil arc între cer şi pământ! Căci atunci când el îţi zâmbeşte, tu, instant, ajungi undeva sus, la cote înalte, asemeni unei săgeţi trase spre cer.

Pot fi mâinile. Muncite şi uşor înăsprite. Dar atât de mari şi calde, încât te poţi cuibări între ele exact ca într-o icoană, căci ele creează o legătură puternică între tine şi iubirea din inima lui, care te învăluie în lumină şi credinţă, exact ca atunci când eşti binecuvântat.

Poate fi locul acela pe care l-ai găsit, la curbura de lângă gât, acolo, pe umărul lui, unde simţi că te poţi cuibări. Locul acela sacru unde te lipeşti de el exact ca timbrul de scrisoare. Locul magic unde tu îţi aşezi capul, uiţi de tot ce e rău instant şi te laşi învăluită de iubire. Locul tău.

Poate fi firea lui, un motiv continuu de uimire plăcută pentru tine. Căci nu ai mai întâlnit niciodată pe cineva la fel ca el, iar el, cu siguranţă, întrece orice limită pe care tu ai avut-o. Căci şi tu eşti dezinvoltă, dar el e de 10 ori mai mult ca tine! Şi tu eşti zăludă şi alergi, uneori, după curcubee, dar el e de alte 10 ori mai zălud ca tine! Şi tu trăieşti clipa şi te bucuri de orice, dar el o face la o intensitate şi mai mare. Şi unde mai pui că, în tot acest timp, el mereu e cu ochii pe tine, gata să te spirjine, să te încurajeze, să te ridice dacă ai căzut…

Cu siguranţă e omul cu care poţi vorbi despre orice. Şi, în anumite momente, amândoi ajungeţi să vă spuneţi lucruri dureroase, adânc ascunse în inimă… Şi asta pentru că între voi nu pot exista lucruri nespuse. Niciodată!

Şi mai e ceva! Cu siguranţă el e omul pe care îl iubeşti şi care te iubeşte.

Şi da, el e omul acela care îţi va răspude simplu, în doar 4 cuvinte, atunci când îl întrebi ce aşteaptă de la o femeie:
-Să fie ca tine…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu