duminică, 17 ianuarie 2016

Relaţiile la distanţă – au şanse de a rezista sau nu?



Sunt studii care susţin că astfel de relaţii chiar au unele beneficii, cum ar fi o intensitate mai mare în comunicare, conectare, pasiune şi înţelegere. Dar sunt şi studii care prezintă aspecte mai puţin plăcute cum ar fi lipsa intimităţii, a sprijinului, a participării efective a unuia în viaţa celuilalt.

Eu cred că o relaţie la distanţă are şanse de reuşită şi că aceasta depinde mult de nivelul de sinceritate şi implicare a celor doi. Distanţa este irelevantă acolo unde partenerii se iubesc, au încredere unul în celălalt, comunică deschis şi se sprijină reciproc.

Poate că în trecut o astfel de relaţie nu avea prea mulţi sorţi de izbândă din cauza posibilităţilor limitate de transmitere a mesajelor. În ziua de azi, însă, comunicarea audio-vizuală nu mai este o problemă. Ai nevoie doar de o conexiune de internet şi un telefon mai isteţ. Astfel, o mare parte din inconveniente sunt eliminate.

Desigur, rămân acele momente în care doreşti întimitatea aceea de cuplu... Dar lipsa acestora poate chiar avea un beneficiu: acela a creşterii dorinţei şi a aprecierii mai intense a momentelor de întâlnire.

Deloc de neglijat, alegem să fim într-o relaţie cu cineva şi pentru că avem nevoie de un martor constant la viaţa noastră. Într-o relaţie echilibrată, partenerii, zilnic, vor avea planuri comune, vor colabora şi vor realiza, împreună, ceea ce şi-au propus. Aceste proiecte comune pot consolida relaţia, o pot motiva şi dinamiza. De aceea, şi cu atât mai mult, o relaţie la distanţă are nevoie de existenţa unui proiect comun. Această proiecţie mentală în viitor aduce relaţiei un scop comun, o dorinţă comună, fiind o sursă de inspiraţie, încredere şi încărcare cu energie pentru a-ţi aştepta partenerul, pentru a-l susţine, pentru a continua acea relaţie.

Da, cu siguranţă o relaţie la distanţă poate rezista dacă cei doi au afinităţi şi un proiect de viaţă comun! Şi chiar poate fi aducătoare de mari satisfacţii şi bucurii, căci ajungi să apreciezi cu mai multă intensitate şi profunzime momentele în care partenerul este lângă tine.

Un comentariu:

  1. "Desigur, rămân acele momente în care doreşti întimitatea aceea de cuplu... Dar lipsa acestora poate chiar avea un beneficiu: acela a creşterii dorinţei şi a aprecierii mai intense a momentelor de întâlnire."
    Prin paragraful de mai sus , de fapt ti-ai dat singura un raspuns, dar vad ca te feresti sa pui punctul pe "i". Da fata tatii, relatiile intime nu pot fi satisfacute prin Skype sa Smartfone. Iar lipsa lor duce la cresterea dorintei. Adam a fost singurul barbat care nu si-a inselat sotia, iubita sau amanta. Nu te mai pacali singura. Natura nu i-a turnat barbatului in creer ca trebuie sa aiba relatii numai cu iubita, sotia sau amanta. Uita-te la Borcea ca e plin internetul de ispravile, sotiile, amantele si copiii lui. ASTA ESTE BARBATUL.
    Dar daca-ti place sa ai relatii intime mai rare (exista si astfel de femei-frigidele) ar trebui sa-ti asumi si faptul ca intr-o zi n-o sa le mai ai deloc si vei constata ca OMUL tau in timpul cand nu era cu tine gasise alta pe motiv ca viata e scurta si nu merita sa pierzi nicio placere.
    Mie mi-e frica de altceva si anume ca OMUL tau are deja o viata dubla iar tie iti vinde bombonici de 10 bani spunandu-ti ca sunt perle. Iar tu il crezi. Treaba ta !ESTI MAJORA SI VACCINATA SI MAI AI SI BULETIN

    RăspundețiȘtergere