vineri, 1 ianuarie 2016

Jocul de-a relaţiile sau oglindirea în partener pe calea către omul deplin



Ceea ce vedem în ochii celorlalţi şi ne place sau nu ne place, este imaginea pe care o avem despre noi înşine. Pe drumul vieţii avem posibilitatea să ne jucăm cu oglinzile, adică cu un partener care, fie ne arată ceva frumos, ceva ce ne place şi tindem să devenim, fie ceva urât ce nu ne place şi vrem să schimbăm.

Relaţia dintre un bărbat şi o femeie este o partidă intensă de oglindire. E un joc intim, în doi, între ceea ce ştim despre noi şi ceea ce vedem în ochii celuilalt ca şi confirmare. Jocul acesta este benefic şi deplin doar în sinceritate şi deschidere către schimbare. Din partea amândoura! Căci e un dans în doi. Şi, dacă fiecare se oglindeşte în celălalt, amândoi ar trebui să fie gata şi să schimbe ceva în setările interioare. Să se recalibreze. Când e doar unul în acest joc şi celălalt evită fie deschiderea, fiindu-i teamă să se cunoască, fie schimbarea, jocul se va strica. Sau nici măcar nu va începe.

În timpul unei relaţii, cei doi se răsfoiesc unul pe celălalt asemeni unei cărţi. Se iau filă cu filă, se citesc, se oglindesc, se plac sau nu se plac. Da, în timpul acestui joc, vom da şi peste imagini care nu ne plac! Atunci e momentul să schimbăm ceva la noi înşine. Ai impresia că nu îţi mai place partenerul? De fapt fii mai atent: el îţi arată ceva ce nu îţi place la tine însuţi. Acolo opreşte-te, mulţumeşte-i că te-a făcut conştient de acea latură a ta şi vezi ce poţi schimba. Recalibrează-te, reacordează-te până ajugi să îţi placă, din nou, partenerul tău. Adică până îţi va plăcea, din nou, de tine însuţi.

Din păcate, mulţi aleg să ignore imaginea aceea la care au ajuns despre ei înşişi şi care nu le place. Zic ei că partenerul e de vină pentru asta, că nu le place ceea ce a devenit partenerul şi felul în care acesta se poartă cu ei. Aşa că, în loc să se reseteze şi să devină mai frumoşi, caută un partener nou, curat, care nu îi cunoaşte. Şi cu care să o ia de la capăt cu răsfoitul.

Aici e o mare păcăleală! Căci, neacceptând schimbarea, curând ei vor ajunge, din nou, la aceea filă în care nu se plac. Căci ei sunt şi partea aceea, fila aceea a rămas, dar nu vor să o şlefuiască nicicum. Din ego, din încăpăţânare sau din alte motive copilăreşti şi puerile.

De aceea e bine ca, înainte de a părăsi un partener, să încerci măcar să înţelegi ce nu ţi-a mai plăcut la el şi, în consecinţă, să schimbi ceva din setările tale interioare. E posibil să ai un mare şoc! Căci, dacă îţi schimbi setările interioare, cu siguranţă relaţia se va modifica. Şi s-ar putea să ajungi să îţi placă teribil ceea ce vezi acum la partener. Altfel, mai mult ca sigur, vei recreea acea imagine care nu îţi place, despre tine însuţi şi despre care tu crezi că e a partenerului, în oricare altă nouă relaţie.

Deci, vrei un joc frumos?
-Priveşte-ţi partenerul în ochi! Soarbe-l, iubeşte-l! Adică fii deschis către cunoaşterea interioară şi permite contactul deplin dintre voi doi.
-Vrei să fii frumos, iubit şi răsfăţat? Poartă-te cu partenerul tău exact aşa! Ca şi cum el ar fi cel frumos, iubit şi răsfăţat! Adică oferă în oglindă ceea ce vrei să primeşti!
-Ai ajuns la ceva ce nu îţi mai place? Nu te opri! Vezi ce e acolo, înţelege şi schimbă ceva la tine. Fii conştient de faptul că tu eşti acela, nu partenerul. El doar te oglindeşte.

Căci ăsta e rostul relaţiilor – să îţi permită să te vezi în oglindă şi să te faci frumos până îţi place atât de mult de tine încât nu mai ai nevoie de niciun partener, căci ai descoperit întregul univers din tine însuţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu