duminică, 10 ianuarie 2016

Omul care iubeşte şi este iubit - alchimistul noii lumi

Atunci când iubeşti şi eşti iubit eşti permanent conectat la o sursă de fericire şi împăcare… Îţi găseşti echilibru. Oscilaţiile dispar. Îţi urmezi drumul care atunci se deschide, cu credinţă deplină, fără temeri. Devii asemeni unui copil, gata în orice clipă să ezploreze noul. Curios, viu, încrezător, energic!

Un om care iubeşte şi este iubit trăieşte viaţa prin toţi porii, căci el nu se mai teme de nimic. Viaţa devine pentru el o experienţă incredibilă, plină de frumuseţe şi pasiune şi o primeşte cu braţele deschise, total prezent şi fericit.

Aparent fără să facă nimic, el poate doar să stea în contemplare, trăind tot ce îl înconjoară cu fiecare fibră şi celulă, dincolo de orice barieră conceptuală sau mentală. E o inimă mare, e energie pură, e cunoaştere celestă.

El este un om fericit şi creează în jurul lui fericire. Căci ceea ce este în interior este şi în exterior, iar în iubire totul este înzecit.

Un om care iubeşte şi este iubit, devine un om curat, simplu, onest… Căci egolul lui dispare. Toate măştile dispar. Rămâne doar esenţa lui şi ajunge să se exprime exact aşa cum e: fiinţă celestă, binecuvântată.

Un om care iubeşte şi este iubit, este un om care radiază de frumuseţe.
El este un om frumos! Cel mai frumos om! 
Îl recunosti uşor de la distanţă. Căci are stele în loc de ochi şi un zâmbet curcubeu – abia simţit, dar aducător de împăcare şi liniştire.

Are vorba simplă şi scurtă. Dar, în puţine cuvinte bine potrivite şi cu zâmbetul pe buze, el îţi va spune tot. Fără reţineri sau temeri. Căci el acum e pe un drum pe care teama nu îşi are rost şi se va purta ca atare.

Un om ca el, fără ego, nu mai vede nici de egourile celorlalţi. Şi culmea, cu simţirea lui onestă, nici nu îi va supăra. Căci nu te poţi supăra pe un copil care vorbeşte sincer, sau, chiar dacă te superi, îl ierţi imediat cum i-ai simţit zâmbetul şi privirea inocentă.

Omul care iubeşte şi este iubit este alchimistul noii lumi, o lume în care totul se creează după măsura şi inima fiecăruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu